[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чупакабра!!! » Фольклор » Книги, газети, журнали
Книги, газети, журнали
АдміністраторДата: Вівторок, 30.04.2013, 15:52 | Повідомлення # 1
Юний чупакабролог
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Статус: Оффлайн

У Всеукраїнському видавництві «Карпати» в Ужгороді побачила світ книга казкаря з Іршавщини Василя Шкірі під назвою «Чупакабра». Назва актуальна, оскільки в Україні, зокрема й на Закарпатті, вже тривалий період з’являється інформація про випадки вбивства домашніх тварин невідомою істотою, прозваною в народі як чупакабра.
До нової книги закарпатського письменника крім традиційних казкових оповідань та повістей, увійшов і роман-фентезі. Усі твори — про пригоди Зайчика, і про НЛО у закарпатському містечку — захоплюючі історії для найменших читачів. А от мандрам Чупакабри нашими селами та містами присвячена ціла повість-казка. Тварину в образі кенгуру із червоними очима та ріжками, зустріла на Лозянській горі місцева мешканка — і пішло-поїхало. Є і дружба Чупакабри з лісовими мешканцями, і полювання на неї начальника місцевої міліції, і невдоволення істоти матеріалом про неї в газеті. 
 
Цікава й авторська інфо-вигадка, що «вперше про неї (чупакабру) заговорили у Пуерто-Рико. У Латинську Америку втекла з військової бази США, а в Україну потрапила контрабандою. Вивели тварину в надсекретній лабораторії, вона розуміє людську мову і сама вміє говорити. Американські військові її шукають для того, щоб не потрапила до рук якоїсь іноземної розвідки. Це — живий комп’ютер. За задумом науковців, ця диво-істота спроможна на все». В кінці повісті вона зникає, бо зрозуміла, що «всюди небажаний гість».

Джерело: http://goloskarpat.info/
 
Форум » Чупакабра!!! » Фольклор » Книги, газети, журнали
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: