Головна » 2013 » Квітень » 30 » Чупакабра існувала на Житомирщині ще 100 років тому
15:50
Чупакабра існувала на Житомирщині ще 100 років тому

Чупакабрі не менше 100 років! До такого висновку прийшов краєзнавець з Житомирської області: згадки про страшну істоту він знайшов у газетах 100-річної давності. І дуже здивувався. Істота, схожа на кенгуру, нападала вночі на домашніх тварин, її бачили в українських лісах ще на початку XX століття, пише Аномальна Україна.

57-річний Олександр Пирогов давно досліджує історію рідного Радомишля. Тому зацікавився і газетою "Радомишлянинь", що видавалася в повітовому містечку в 1912 -1917 роках.

«Газета ця тепер справжня бібліографічна рідкість, - каже краєзнавець - В Україні зараз є тільки чотири її примірники різних років, у столичній науковій бібліотеці імені Вернадського та у Санкт-Петербурзі, в тамтешній державній бібліотеці, збереглися підшивки" Радомишлянина "за кілька років. Саме з ними я працював. І в одній з газет знайшов на дуже дивну замітку».

На пожовклій сторінці газети, датованої 6 лютого 1913, надруковано наступне: «Днями в селі Ляховий з'явився звір, який завдає чимало шкоди деяким поселенням. Він пробирається до домашніх тварин, в основному до свиней і овець, і спотворює їм мордочки, дряпає очі. Припускають, що це "Кенгуру". Як воно з'явилася в наших краях невідомо ".

Практично сучасні описи "чупакабри": і рвані рани на тілах тварин, і схожість дивної тварини з кенгуру - короткі передні лапи і довгі задні.

«Сто років тому дивну тварину так і не спіймали, - говорить Олександр Пирогов - У селі Ляховий, яке після війни перейменували в Осички, живе мій товариш. Він малим чув від бабусі спогади про страшну істоту, яка дошкуляє домашнім тваринам, нападаючи на них вночі. Селяни тоді навіть влаштовували облави, залучали мисливців - але все марно».

Через сто років після цих дивних подій Чупакабра знову нагадала про себе. Восени минулого 2012 року на околиці райцентру Малин, в 20 кілометрах від Осічок (Ляховий), таємнича істота напала на кроликів в декількох будинках, виламавши стінки клітин, вбило тварин.

Один із господарів, чиї кролики постраждали, пенсіонер Павло Ісаєнко, встиг побачити звіра. "Повз мене щось пострибало від клітин, - згадує Павло - Істота була приблизно метрового зросту, мала вертикальну поставу і жовтувату гладку шкіру".

Чим не опис загадкової "Кенгуру" з минулого століття? 

Джерело: www.1.zt.ua

Переглядів: 878 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]