Головна » 2011 » Вересень » 30 » Учені нарешті з’ясували, звідки в Україні взялися чупакабри
19:57
Учені нарешті з’ясували, звідки в Україні взялися чупакабри
Дослідження показали, що всі чупакабри України - це єнотовидні собаки.
Про це під час прес-конференції розповів доцент кафедри зоології і екології, кандидат біологічних наук Олександр Пономаренко. 

"В кінці вересня до нас приїхав житель села Хащеве Новомосковського району (Дніпропетровська обл.) і сказав що у нього є чупакабра. Ми зацікавилися і попросили показати нам її. Він показав. На жаль, на той момент у нас не було необхідного хірургічного інструментарію і ми зробили одну фотографію. За два тижні він привіз її до нас і ми зробили зовнішній огляд і розтин в паховій області, це необхідно для встановлення видової приналежності тварини. Це виявився самець єнотовидного собаки, у якого практично повністю був відсутній хутряний покрив, зростом 65 см вагою 6 кг і хвостом 20 см”, - сказав учений. 

За його словами, через причини екологічних особливостей області і супутніх хвороб собака набув такого дивного зовнішнього вигляду. Подібні випадки були зафіксовані і на Західній Україні і в Чернігівській області, після вивчення чупакабрами виявлялися єнотовидні собаки і лисиці. 

"Я можу пояснити появу таких незвичайних тварин тим, що в Україні ведеться не правильний менеджмент лісових угідь, у нас надлишок лисиць. За радянських часів проводився відстріл лисиць, а зараз мисливцям стріляти лисиць невигідно, оскільки її хутро не цінується, а виконувати плани не завжди хочеться. Оскільки у нас багато лисиць і популяція не має природної або антропогенної регуляції, з'являється велика кількість слабких особин, які схильні до хвороб. Тому ми стикаємося з явищем лисиць-чупакабр”, - відзначив він. 

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині чупакабра виїдає серце та легені своїх жертв. 

12 березня на Рівненщині на місцеву жительку накинулась невідома тварина.

Також повідомлялося, що мисливець з Хмельниччини застрелив чупакабру. Застрелена істота схожа на собаку. Ветеринари кажуть, вона мала багато відхилень — збільшену голову, великі ікла й лисячий хвіст
Переглядів: 833 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]