Головна » 2013 » Серпень » 21 » Чупакабра чи собаки?
18:04
Чупакабра чи собаки?

На Буковині з’явилася чупакабра. Про це розповідають у різних селах області. 
Натомість фахівці категоричні й в існування дивної істоти не вірять.

"Дружина бачила щось подібне до кенгуру"

Руслан Чорний із села Зарожани Хотинського району вранці 4 липня на своєму городі побачив мертвих вівцю та козу. Побаченим був шокований, здивували його й травми, які були на домашніх тваринах.

– Три місяці тому купили вівцю, коза, жила в нас вже чотири роки. Вони іноді спали в сараї, іноді – у дворі, але їх не закрили. Вранці батько побачив лише мертві тіла, вони були розкидані по городу, – розповідає Руслан. – У кози була кругла дірка на шиї. Також була дірка на животі, а звідти висмоктано кров. На вівці в кількох місцях була здерта шкіра. Собака таку круглу дірку не міг би зробити. Крім того, собака керується інстинктом голоду, він з’їв би м’ясо тварин. У сусідів є пітбультер’єр та вівчарки, їх вранці оглянули, крові не було на тваринах. Можливо, таке зробив якийсь хижак, але наслідки досить дивні. Тіло ціле, а лише дірки. 

Ветеринар, якого викликали, написав, що тварина загинула від ускусів хижака, найімовірніше, собаки. Але ми в це не віримо. Люди, які мають мисливських собак і тренують їх, запевняють, що собаки не могли завдати таких травм. 
Ми тримаємо двох собак. Один із них був випущений і бігав подвір’ям, гадаю, він чужих собак не пустив би. Ми й не чули, щоб собаки гавкали. Коли собаку запустили, він тихенько сидів на прив’язі. А інший собака заховався в будку й взагалі не вилазив, він був наляканий. Приходили міліціонер, сусіди, а собака навіть не гавкав, такого ми ніколи не бачили.
Дружина розповіла, що якось ввечері на полі бачила, як із кущів щось вибігало подібне до кенгуру: вуха були великі, морда, як у кози чи собаки. Сусіди казали, що минулого року теж щось таке бачили. 

Подібних випадків у селі більше не чув. Але поряд у сусіда в курнику щось з’їло курей. Спочатку він подумав, що їх вкрали, а потім на горищі знайшов їх складеними в рядочок.

Ми не стверджуємо, що це чупакабра. Але ситуацією налякані. Звісно, це могли бути й люди, але міліція тоді повинна провести слідство. Люди бояться ходити ввечері. Ми не пускаємо дитину на вулицю, щойно смеркається. Я й сам, коли йду закривати хвіртку, беру із собою вила, бо будь-що може бути. 



У Топорівцях знищували кролів

Кілька місяців тому про чупакабру розповідали й мешканці села Топорівці Новоселицького району. Тоді в кількох людей щось поїло кролів. Люди переконані, що в селі побувала чупакабра.

– У людей хтось витягав кролів із кліток і випивав у тварин кров, – пригадує секретар сільської ради Інна Романчук. – Тварин залишали, вони були рівно складені. Це робили лише із кролями. Причому постраждали люди з різних кутків села. В один вечір кролів знищували в кількох сусідів одночасно. На обійстях бачили сліди від лап – задні лапи були великими, передні малими. Одна жінка розповідала, що бачила істоту, яка високо стрибала. Так тривало майже місяць. Люди боялися виходити з дому. А потім все поступово припинилося. Кролів у селі й далі тримають, але хтось зміцнив клітки, хтось заніс їх у закрите приміщення.

В усьому винні бродячі собаки

Ветеринари на запитання "Чи є у нас чупакабра?" дають одностайну відповідь, що такої істоти не існує. А винні в усьому бродячі собаки.

– У Топорівцях кролів знищили бродячі тварини, – переконує начальник управління ветеринарної служби Новоселицького району Іван Мельник. – У селі постраждало п’ятеро господарів. Але в них кролятники були не зачинені, до них був вільний доступ. Одні чомусь бачили чупакабру, а інші – собак. У нашій лабораторії здійснили експертизу цих кролів. У них були переламані хребти від укусів великих собак. Жодних тіл, рівно складених тварин ми не бачили. Про яку чупакабру ви говорите? 

Автор: Людмила ОСАДЧУК
Джерело: molbuk.ua

Переглядів: 2702 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]