Головна » 2016 » Квітень » 5 » На Прикарпатті з’явилась чупакабра
19:25
На Прикарпатті з’явилась чупакабра

Неспокійною була ніч 26 березня в одному з приватних будинків на вулиці Шкрумеляка. Вранці господар побачив, що всіх його кролів щось подушило. Тварина мала неабияку силу, адже зламала клітку, а вже потім пішла далі, у сторону лікарні. Загадкова істота (чупакабра) залишила господареві лише двох кроленят. Збиток для пенсіонера колосальний, образа — ще більша. Наступної ночі звір передушив всіх курок, а потім почав знищувати і дрібну худобу сусідів. П'ять господарств постраждало від невідомого хижака.

Зламані клітини, погризені дошки і сліди у дворі - таку картину застав вранці 46-річний житель міста Коломия. У клітці була ціла тушка кролика, але знекровлена.

- У товстій дошці, що закриває задню частину клітини, якийсь звір вигриз дірку, причому не з краю, що ще можна б зрозуміти і списати на велику собаку, а посередині, - розповідає підприємець з Коломиї Володимир Вербіщук. - Через цю дірку щось намагалося витягнути кролицю. Чи не могло дістати, і обдерти лапою шерсть зі шкірою. М'ясо - біле, як ніби вже вимочене, без крові. і крапель крові ніде немає. я не стверджую, що це чупакабра - я її не бачив . Але я не уявляю, що або хто могло зрушити важкі клітини, прогризти і розбити 40-сантиметрові дошки і висмоктати кров у кролів. Три дорослі кролиці загинуло - я їх залишив в клітках на вулиці, інших тримаю в цегляному сараї. Тут у мене і кури. Туди тварина не змогло пролізти. Може, і побоявся - поруч мої два собаки.

Ні куниця, ні лисиця, ні бродяча собака не знекровлює свою жертву. Володимир згадує, що вночі його дружина прокинулася від гучного гавкоту собак і жалібний писк. 
- Мабуть, кролики пищали, дружина вирішила, що якийсь пес до нас забрів - під огорожею можна пролізти, - каже Володимир. - А до гавкання ми, чесно кажучи, вже звикли - по вулиці собаки носяться, і наші на них гавкають. Хоча в ту ніч наші пси гавкали не так, як зазвичай - щось їх сильно стривожило. До речі, лапа у того тваринного - як у мого сенбернара, я сліди сфотографував. Найдивніше, що живу-то я в центрі міста, біля вокзалу, навколо - асфальт, бетонні будівлі. Бігло з лісів через все місто, зачувши кролів? Адже в окрузі, крім мене, ніхто кроликів не тримає.
Володимир прорахував всі варіанти, хто міг так нашкодити, і переконався, що його відвідав якийсь незвичайний звір, якого в народі звикли називати чупакаброю. Хижаки, що п'ють кров, маленькі і запросто б пролізли в клітку, їм не знадобилося б прогризати дірку і витягувати кролиць, та й не по зубам їм це заняття. Ясно, що звір був не маленький. І м'ясо йому було не потрібно - в іншому випадку списати подію можна було б на лисицю або куницю. Правда, навіть вони в центрі Коломиї по тротуарах не бігають.
Відео з місця події:
 
Переглядів: 3765 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 andreyyn   (31.05.2016 19:55) [Материал]
Все-таки не покидает мысль, что в их жизненном цикле имеются периоды "спячки" и периоды активности. В течение последних двух-трех лет сообщений о них было сравнительно мало.
Пик приходился на периоды с 2012 по 2014 год. Далее - спад. Не исключено, что сообщения терялись на фоне событий в Крыму и на Донбассе и все же...
В Новгород-Северском (Черниговская область) зимой 2012 года они уничтожили практически всех кроликов в местных хозяйствах. В основном на улицах прилегавших к побережью Десны. Вдоль берега покрытые густым "подлеском" рвы. Заходили они скорее всего по льду реки или через мост со стороны Биринского леса и далее почти заброшенной турбазы (ул. Восточная). Нападений на людей не было, но собаки лаем исходили истошно. Жуткое ощущение.
При свидетелях пробирались вдоль заборов идущих вдоль рвов в сторону частных хозяйств. Люди описывали их как крупных (размером чуть ли не с медведя) зверей. Двигались они не прыжками, а "в развалочку". Видимо, хорошо знали, что большинство псин на привязи, либо вовсе их не боялись.
Такое продолжалось около двух зим (2012-2013), позже многие просто отказались держать подобную живность.
После все притихло. Может быть, частично и по этой причине.

---
Кстати, уважаемый Администратор! На сайте газеты "Факты и комментарии" появилась сегодня утром статья "Загадочная чупакабра после двухлетнего перерыва снова появилась в Украине".  Можно и разместить со ссылкой на издание. Может быть - это начало нового сезона "охоты" этих дивных зверюшек в Украине.

И еще обидно, что сайт так мало посещают. Либо сводят тему в банальный юмор.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]